Fysiotherapie

Het kan zijn dat u wordt doorverwezen door een arts of specialist maar u kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken, de praktijk is gekwalificeerd voor vrije toegankelijkheid. Voor klachten op allerlei gebied kunt u behandeld worden; na een heup- of knieoperatie, na een sportblessure, bij acute of chronische nek -, rug – en schouderklachten of bij problemen van de ademhaling ( respiratoir). Er is ook begeleiding bij neurologische aandoeningen zoals MS, CVA en ALS. Speciale begeleiding is er bij (spanning)hoofdpijnklachten en ademtechniek bij zingen. De behandelingen worden in de praktijk gegeven maar wanneer u niet in staat bent om te komen kunnen de behandelingen aan huis plaats vinden. Dit altijd in overleg.
Met alle zorgverzekeraars zijn contracten afgesloten.

Zwangerschapsbegeleiding.

Gedurende de laatste 10 weken voor de bevalling is er zwangerschapsgymnastiek waarbij aandacht wordt besteedt aan alles wat met de zwangerschap en bevalling te maken heeft. Er is aandacht voor houding, beweging en til technieken Er zijn oefeningen voor mobiliseren, stabiliseren en ontspannen. Dit voor, tijdens en ook na de bevalling. Uitgebreide aandacht is er voor de ademhaling voor en tijdens de bevalling. Er wordt in de fysiotherapie praktijk geoefend, in het zwembad en er is een partneravond. Na de bevalling gaan we bij elkaar op kraamvisite!

Seniorengymnastiek.

Op maandagochtend van 10.00-11.00 uur is er seniorengymnastiek in de sporthal, meestal is er een groep van ongeveer 25 ouderen aanwezig. Er wordt met van alles geoefend om fit te worden en te blijven! Veel afwisseling met muziek, hoepels, ballen, stokken, tennisballen, muur- en stoeloefeningen. Het is een serieuze aangelegenheid maar er wordt ook heel wat afgelachen! Er is altijd een warming-up met loop oefeningen, er is aandacht voor verschillende stabiliserende oefeningen en val training. Bij de afsluiting is altijd een spel.

Zwemmen voor medisch indiceerden.

Op dinsdagavonden is er, in overleg, zwemmen in Vita Maris mogelijk voor mensen met een indicatie. Dat kan van alles zijn; reumatische klachten, fibromyalgie, postoperatief, chronische pijnklachten en nog veel meer. De huisartsen , specialisten of de fysiotherapeute geven de indicatie af.

Speciale doelgroepen.

  • Kamermuziekfestival. De praktijk is verbonden aan het kamermuziekfestival in de maanden maart en oktober. Er is een intensieve begeleiding voor de musici wanneer er klachten zijn maar ook ter preventie van klachten met veel aandacht voor houding en ontspanning.
  • Ambulanceteam. Er wordt een zware training gegeven aan het ambulancepersoneel om optimaal fit te kunnen werken.